Diyetisyen Zehra Doğan, özellikle kesim sonrası etin tüketiminde dikkat edilmesi gereken önemli noktaları sıraladı. En çok yapılan hata ise etin dinlendirilmeden yenmesi.
TAZE ET SİNDİRİMİ ZORLAŞTIRIYOR
Doğan’a göre, taze kesilmiş kurban etinin sert dokusu sindirim sistemi üzerinde ekstra yük oluşturuyor. Bu da mide problemlerine, hazımsızlığa ve diğer sindirim sorunlarına yol açabiliyor.

EN AZ 24 SAAT DİNLENMELİ
Etin yumuşaması ve sindirimi kolaylaştırması için buzdolabında en az 24 saat uygun koşullarda bekletilmesi gerektiğini vurgulayan Doğan, kurbanlık hayvanların da mutlaka veteriner kontrolünden geçmiş olması gerektiğine dikkat çekti.

SAĞLIKLI PİŞİRME YÖNTEMLERİ TERCİH EDİLMELİ
Etin besin değerini kaybetmemesi için pişirme şeklinin de büyük önem taşıdığını belirten Doğan, haşlama, fırınlama veya ızgara yöntemlerinin tercih edilmesini önerdi. Yağsız ya da az yağlı et bölümleri ise daha sağlıklı seçenekler arasında yer alıyor.

ETİN YANINA C VİTAMİNİ ŞART
Doğan ayrıca, etin tek başına tüketilmemesi gerektiğini söyledi. Demir emilimini artırmak için özellikle C vitamini içeren sebzelerle birlikte tüketilmesi tavsiye ediliyor. Limonlu salatalar, yeşillikler ve taze sebzeler bu noktada öne çıkıyor.
Kurban Bayramı’nda sağlıklı bir beslenme için uzman tavsiyelerine kulak vermek büyük önem taşıyor.